Klankschaalmassage

Een klankschaal- ontspanningsmassage is een helende massage die diepe ontspanning biedt aan het lichaam. Klankschalen werken van nature harmoniserend en zuiverend. De klank en trilling van klankschalen hebben een diepgaande invloed op je lichaam en kunnen de eigen trilling en frequentie van het lichaam herstellen, waardoor lichamelijke en geestelijke problemen kunnen worden opgelost.

Hoe werkt  het?

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water, dus trillingen worden prachtig door het hele lichaam overgebracht, waardoor een innerlijke massage ontstaat die zorgt voor algehele diepe ontspanning. Ook worden vaak emoties losgelaten of herinneringen opgeroepen. Door de klanktrillingen worden alle lichaamscellen op een fijne en subtiele manier ontdaan van eventuele blokkades en worden er afvalstoffen losgemaakt. Klankschalen werken van nature harmoniserend en zuiverend waardoor we weer in contact met ons lichaam komen en je je nadien als herboren voelt, vol nieuwe energie! De trillingen werken lang, soms wel enige dagen, door in ons lichaam, en stellen ons in staat om beter in balans te komen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te versterken.

Wat kunt u van een klankmassage verwachten?                                                                       klankschalen aan zee

Een klankschaalmassage nodigt het lichaam onder andere uit tot:

  • Diepgaande ontspanning
  • Rust en balans tussen lichaam en geest
  • Meer energie
  • Verbeterde nachtrust
  • Loslaten van blokkades en spanningen
  • Verbeterde concentratie

Het is een prima manier om te ontspannen en kan op zichzelf staan, maar als er blokkades in het lichaam of in het gevoelsleven worden ervaren kunnen meerdere massages gewenst zijn om daar aan te werken. Een klankschaalmassage kan ook een goede ondersteuning zijn naast andere behandelingen.

Omringd door klank kun je loslaten wat je bezighield. Je krijgt weer nieuwe energie en zelfs wanneer je wat sceptisch bent zul je ervaren dat de schalen iets bij je teweeg brengen. Sommige mensen voelen de trillingen oppervlakkig, bij anderen gaan ze meteen ver en voelbaar door het gehele lichaam. Als je je meer ontspant, of meerdere massages ondergaan hebt, zul je merken dat je een diepere ontspanning kunt bereiken en ook meer bewust wordt van je eigen lichaam.

Voor wie is de klankschaalmassage?

Klankschaalmassages zijn geschikt voor iedereen die toe is aan diepe ontspanning en nieuwe energie.

Voor wie (mogelijk) NIET?

Hoewel het gebruik van klankschalen over het algemeen niet schadelijk kan zijn, is het in sommige gevallen toch af te raden een klankschaalsessie te ondergaan. Dit is het geval bij trombose, een pacemaker, epilepsie, psychoses, hoge bloeddruk , spataders en bij zwangerschap. (geen klankmassage in de eerste 3 maanden van een zwangerschap)

De trillingen door de klankschalen veroorzaakt zijn intens en voor een gezond mens geen enkel probleem. Metaal verwerkt in een pacemaker of ICD, kan gaan meetrillen en schade veroorzaken. Dit geldt ook voor metaal gebruikt voor herstel of versteviging van botbreuken.

Mocht u ondanks onze waarschuwingen toch aan een klankschaalsessie meedoen, is dit geheel op eigen risico!

Hoe verloopt een klankbehandeling?

Deze vorm van massage wordt over de kleding heen gegeven. Het enige wat je hoeft uit te doen zijn; schoenen en eventueel een riem of sieraden, die mogelijk teveel met de klankschalen kunnen gaan resoneren. Gemakkelijk zittende kleding wordt aangeraden. Als er behoefte aan is krijg je een deken of doek over je heen wat beschermend aanvoelt. De behandeling vindt zowel plaats aan de rug- als voorzijde. De klankschalen worden op of naast je lichaam gezet en rustig aangeslagen met een klopper. Je ligt ontspannen met je ogen dicht en voelt de trilling van de klankschaal door je hele lichaam gaan. Het enige wat je hoeft te doen,  is ontspannen en de heerlijke klanken en trillingen op je in laten werken. Een klankschaalmassage wordt  altijd specifiek op jou persoonlijk afgestemd.

                                                   Heerlijk ontspannen door middel van klankschalen          Impressie Klankschaalmassage

Huisregels:

+ Draag makkelijk zittende kleding
+ Geen strakke riemen en/of sierraden
+ Geen overmatig gebruik van parfum of andere luchtjes gebruiken
+ Tijdens massage mobiele telefoon UIT
+ Eventuele zwangerschap, allergieën en/of lichamelijke klachten melden

Wil je zelf ervaren wat klanken en trillingen met jouw lichaam en geest doen maak dan een afspraak.

De volledige behandeling duurt ongeveer 1 1/2 uur.  Dat is inclusief voorgesprek en het na de klankschaal-massage samen iets drinken en napraten, zodat je aandacht weer naar buiten wordt gericht voordat je de deur uitgaat.  Na de klankschaalmassage kunnen de klanken nog geruime tijd doorwerken.

Het is aan te bevelen tenminste een uur voor de behandeling niets meer te eten en na de behandeling veel water te drinken.

– Op aanvraag, klanksessies voor groepen:

  • tot 2 personen in onze eigen praktijkruimte.
  • Voor grote groepen in uw eigen ruimte of op en nader te bepalen locatie.