Reiki

霊気    Usui Shiki Ryoho

Reiki is een Japans woord, dat de energie (Ki) aanduidt die alle leven in stand houdt, vanuit de Japanse vertalingen betekent het Kracht van de zon. De officiële naam luidt Usui Shiku Ryoho en in Nederland bekend als Usui Reiki Methode. Reiki is spirituele energie waarbij via handoplegging universele levensenergie wordt overgebracht van de therapeut naar de patiënt. Deze energie kan stress verminderen, tot ontspanning leiden en bijdragen aan heling.

Hoe werkt  het

Reiki is een vorm van energetische overdracht, met andere woorden er komt energie vrij die doorgegeven kan worden via handoplegging. Deze energie wordt dus door menselijke aanraking overgedragen. Reiki energie werkt zowel op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en op spiritueel niveau. Reiki werkt als de zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf in balans te brengen. De eigenlijke behandeling bestaat uit rustige handoplegging. Er hoeft geen diagnose te worden gesteld, de energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft.
Het spreekt voor jou als klant, je eigen helend vermogen aan en er worden kanalen geopend waardoor je in staat bent om weer levensenergie te ontvangen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat reiki een vermindering van pijn geeft, ontspanning bevordert, vermoeidheid vermindert, bijdraagt aan een betere kwaliteit  van leven, en een positief effect heeft op stress en angst.

Wat kunt u van een Reikibehandeling verwachten?

Of je iets voelt van de reiki, verschilt per persoon. Je voelt misschien helemaal niets, ook al betekent dit niet dat de reiki-energie niet werkt. Een andere mogelijkheid is dat je allerlei sensaties hebt tijdens of na de behandeling, zoals hitte, kou, tintelingen, gonzen, ontspanning, slaperigheid, of iets anders.

Ook kan het voorkomen dat symptomen juist toenemen na een behandeling, alleen zal dat maar voor korte tijd zijn waarna je je beter voelt. Het is altijd belangrijk veel water te drinken om de reiniging van het lichaam te bevorderen.

Voor wie is de Reikibehandeling?

Reiki kun je natuurlijk ondergaan als je klachten hebt maar juist ook als je die niet hebt. Met enige regelmaat een energie-boost is geen overbodige luxe maar eigenlijk noodzaak.
Vreemd genoeg zorgen we wel voor regelmatig onderhoud aan ons huis, onze verwarmingsketel of onze auto maar nauwelijks aan het onderhoud van ons eigen welzijn. Maar ja, hoe vaak durven we nu echt eens aan onszelf te denken?

Voor wie NIET?

Reiki is voor iedereen geschikt, maar niet iedereen is geschikt voor Reiki. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar toch klopt het. In principe kan iedereen Reiki ontvangen. Alleen niet iedereen met dezelfde intensiteit. Hoe jij Reiki ontvangt hangt af van je spirituele staat. Overweeg je een Reiki behandeling te nemen? Weet dat Reiki geen vervanging is van de reguliere geneeskunde! Reiki is een aanvulling op andere geneeswijzen. Reiki kies je bewust, en heb je het ervaren, dan pas weet je wat Reiki is, wat het inhoudt, en nog wat het voor jou kan betekenen. Als je er voor gekozen hebt, kan Reiki een werkelijke verrijking zijn en een zeer krachtig hulpmiddel, niet alleen op fysiek en geestelijk niveau, maar ook ter bewandeling van je spirituele pad.

Hoe verloopt een Reikibehandeling?

Bij een Reiki behandeling wordt je met kleding aan op een behandeltafel behandeld. Gemakkelijk zittende kleding wordt aangeraden ter bevordering van de ontspanning. Door middel van verschillende en bepaalde handposities wordt de universele energie via mijn handen doorgegeven. Vindt je het onplezierig om direct aangeraakt te worden houdt ik mijn handen enige centimeters boven het lichaam.

Intieme aanrakingen en alle posities die als onplezierig ervaren worden, worden uiteraard vermeden. Reiki vindt altijd de juiste weg. Ik zorg voor een schone, prettige, warme en rustige behandelruimte. Eventueel bedekt met een deken zodat je het niet koud zal krijgen. Muziek kan in overleg met jou gebruikt worden, afhankelijk van je wensen.

Wil je zelf ervaren wat een Reiki behandeling met jouw lichaam en geest doet maak dan een afspraak.

Een behandeling verschilt per persoon en de soort klachten, gemiddeld duurt een behandeling tussen de 30 en 60 minuten.

Huisregels:

+ Draag makkelijk zittende kleding
+ Geen strakke riemen en/of sierraden
+ Geen overmatig gebruik van parfum of andere luchtjes
+ Tijdens behandeling mobiele telefoon UIT
+ Eventuele zwangerschap, allergieën en/of lichamelijke klachten melden

Bij eventuele vragen kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Zorg goed voor uzelf. Neem tijd voor uzelf. Investeer in uzelf. Vind rust in uzelf.